Baraka 
Subota, 04.May.2024, 15:42

| RSS
Main | Par reči o CS-u - Forum
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Svaštara » Tutorijali i Download » Par reči o CS-u
Par reči o CS-u
DaniloDate: Sreda, 19.August.2009, 01:24 | Message # 1
oLd schooL
Group: Administratori
Messages: 120
Awards: 1
Reputation: 0
Status: Offline
Evo par recenica o bitnijim stavkama u cs..

Šta je ping ?

Ping = odziv, tj. vreme koje je potrebno da informacija stigne preko interneta. Visok ping se manifestuje npr. sporom promenom oruzja. Ping nije isto što i lag, lag predstavlja prevelike varijacije u pingu. Ping je takodje prikazan na scoreboard-u, ali prosechna vrednost u 2 sekunde, pa je njime teze registrovati lag.

Šta je loss ?

loss = gubitak paketa prilikom prenosa podataka preko interneta, što naravno utiče i na razmena podataka izmedju CS servera i klijenta.

Ako je loss prevelik, izgledace kao da meci nestaju prilikom pucanja. To i jeste situacija, server ne dobija informaciju za neke ispaljene metke. Problem nije u vašem računaru, najčeshće je problem u vezi izmedju vašeg računara i servera, može da bude do vašeg provajdera, ali ako vam se to dešava samo na pojedinim serverima, problem je u njihovom linku.

Šta je choke ?

Choke = zagušenje prilikom prenosa podataka preko interneta. Prečest choke se manifestuje slicčno kao nizak FPS. Javlja se ako je dostignut maksimalni protok podataka vaše internet veze ili dostignut maksimalni protok podataka na linku servera. Ukoliko je problem u vašem internetu, može lako da bude rešen smanjenjem rate-ova. Ukoliko je problem u linku servera moze da se reši smanjenjem vrednosti sv_maxupdaterate i sv_maxrate komandi.

Ukoliko svi na serveru imaju choke, problem je u linku servera, a ako samo vi imate, problem je u vašoj vezi i rate-ovima.

Šta su cl_cmdrate, cl_updaterate i rate ?

cl_cmdrate je maksimalni trenutni broj paketa koji ćete dozvoliti da vaš klijent šalje serveru, a cl_updaterate maksimalni trenutni broj paketa koji će vaš klijent da prima. Rate predstavlja maksimalnu količinu prenetih podata u sekundi. Praksa je da se stavlja da cl_cmdrate i cl_updaterate imaju priblizno iste vrednosti, a rate njima odgovarajuće (ne i iste). Zavise od server komandi sv_maxupdaterate, sv_minrate, sv_maxrate bez obzira koju vi vrednost navedete. Na grafiku net_graph-a se njihove realne vrednosti demonstriraju brzinom kojom jedna tačka predje sa desne na levu stranu grafika. Za sva tri važi isto pravilo, sšto veće vrednosti, a da se ne pojavljuju lag, loss i choke to je bolje za igranje.


 
z3r0DayDate: Sreda, 02.September.2009, 23:35 | Message # 2
n00b
Group: Korisnici
Messages: 17
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Cool danilo cool
 
Forum » Svaštara » Tutorijali i Download » Par reči o CS-u
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright by Baraka © 2024
Powered by uCoz